Stabiliți în fata primăriei, elevii vestesc sosirea primăverii cu mărțișoare create de mânuțele lor dibace. Adevărați ”vestitori ai primăverii”, tinerii au creat o tradiție prin vânzarea mărțișoarelor în scop caritabil, dând astfel dovadă de un deosebit spirit civic. Evenimentul, devenit între timp tradiție, este pe larg apreciat de ludușeni, care cumpără cu bucurie frumoasele mărțișoare.

În acest an, sumele strânse vor fi folosite pentru achiziționarea unui aparat de măsură și monitorizare a gradului de intoxicare cu monoxid de carbon, extrem de util pentru Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc ”dr. Valer Russu”. Dreaptă este acea vorbă: “Dar din dar se face rai”, la care noi completăm cu sloganul nostru: ÎMPREUNĂ FACEM DIFERENŢA!

Prof. Dr. Mirela Casiana Cozma, responsabil (coordonator) de proiect și cadru didactic la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș, explică: ”Continuăm și anul acesta istoria mărțișoarelor caritabile prin proiectul «Mărțișoare pentru doamne», ducând din nou bucuria venirii primăverii într-un mod mai elegant către cei care au nevoie asistență medicală în situația în care s-au intoxicat cu monoxid de carbon sau alte gaze. Profesori, copii și părinți, fiecare cu hărnicia și dăruirea sufletrească, toți suntem din nou alături de prietenii noștri de la Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș în efortul lor de a aduce plus valoare medicinii ludușene. Suntem din nou bucuroși pentru că, împreună, mai punem o piatră la zidirea sufletească a copiilor și apoi a comunității care înțelege și participă activ la proiectele noastre”.

Unul dintre elevii inimoși, Casian, își exprimă la rândul său gândurile: ”Mă bucur că pot contribui la dezvoltarea medicinii ludușene și să ajut cetățenii care au nevoie de aparate dintr-o generație nouă, care într-un timp scurt pot ajuta un pacient”.

Președintele AUML, dr. Cristian Nicoară, este impresionat de implicarea elevilor: ”Ne simțim din nou onorați că am fost chemați la încă o mărturie a spiritului civic ludușean. Pentru noi, evenimentul din nou pleacă de la o inițiativă a unei doamne cu suflet mare și cu mâini dibace și care, într-un fel, ne-a tras după dânsa să fim din nou aproape.Astfel că, împreună cu sufletele extraordinare și cu mâinile harnice ale copiilor și tinerilor care au confecționat mărțișoare, ne aflăm în fața ludușenilor să promovăm atât spiritul civic cât și frumusețea și tinerețea.
De această dată urmărim prin strângerea de fonduri să achiziționăm pentru Urgența din Luduș un aparat care poate măsura și monitoriza gradul de intoxicație cu Monoxid de carbon (COHb) sau cu alte gaze toxice (MetHb). Trebuie să subliniez bucuria mare pe care o avem când vedem ce se întâmplă ani la rând după ce un gând a fost lansat într-o discuție, iar acum vedem cum binele se vrea a fi făcut mereu.
Eu cred că acești copii și tineri ne transmit un mesaj foarte puternic și anume acela că EXISTĂ SPERANȚĂ DE MAI BINE!”


Împreună facem diferența!