În urmă cu mai puțin de o lună, Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș a luat decizia de a-și reorienta eforturile pentru ajutorarea Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” în lupta cu amenințarea care ne-a dat peste cap viețile tuturor, coronavirusul de tip nou.

Eforturilor de strângere de fonduri li s-a adăugat, așadar, încă unul, respectiv identificarea surselor pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru medici, asistente și personal auxiliar. Efort care s-a dovedit extrem de dificil, piața fiind detonată pur și simplu de cererea masivă și oferta redusă, pe fondul problemelor tot mai mari legate de aprovizionare.

Astăzi a fost semnat cel de-al doilea contract de sponsorizare între Asociația noastră și Spitalul Orășenesc ”Dr. Valer Russu” din Luduș, iar eforturile ludușenilor s-au materializat în măști de protecție tip KN95 și FFP2 (160 buc.), combinezoane de protecție (177 buc.) și mănuși (12.700 bucăți). Acestora li s-au adăugat consumabile pentru aparatul de respirație artificială achiziționat la primul proiect, respectiv filtre antibacteriene și antivirale și racorduri, dar și un tensiometru.

Toate aceste produse însumează aproape 40.000 de lei, recunoștința noastră îndreptându-se din nou către toți ludușenii și companiile care au pus umărul: Samarcu SRL (Fabio Padovan), East Agro Input, Bigmat, MAOK Invest, Loft SRL, Copytech, Borotrans, Riconta, Romeo și Julieta.

De asemenea, o serie de persoane fizice au dorit să doneze, iar alți parteneri au întins o mână de ajutor activității noastre.

Apreciem din suflet ajutorul oferit de ceilalți oameni implicați în viața Asociației (în ordine alfabetică): Iulian Haba, Ane Hambețiu, Alex Huzău, Claudiu Man, Mihail Man, Camelia Marian, Carmen Mîrza, Dragoș Mureșan, Claudiu Cristian Nagy, Alina Nemeș, Cristi Nicoară, Emanuel Vasile Nistor, Cristina Rotar, Adela Szanto, Florin Varo. Mulțumim pentru buna colaborare Primăriei și Consiliului Local Luduș, precum și managementului Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” Luduș.

Bineînțeles, mulțumim pentru atenția cu care am fost tratați de mass-media locală și regională, fără ei mesajele noastre ajung mult mai greu la ludușeni!