DESPRE NOI

Cine suntem

Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș a fost fondată în 2019 de către dr. Cristian Nicoară, Aorica Man, Vasile Emanuel Nistor și Cristian Claudiu Nagy.

Asociația a luat naștere ca urmare a unei fructuoase colaborări între managementul unei companii private din Luduș și personalul Compartimentului de Primiri Urgențe din localitate. Parteneriatul între cele două entități a început încă din 2009, când compania italiană SAMARCU din Luduș a decis sprijinirea activității secției de urgențe prin donarea unui monitor de funcții vitale.

În anii ce au urmat, această colaborare a contribuit semnificativ la îmbunătățirea constantă a condițiilor din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe din Luduș, prin renovarea spațiului (montarea de geamuri termopan, zugrăvit, amenajarea băilor cu faianță și gresie, dotarea unității cu aer condiționat, dozator de apă, achiziționare diverse piese de mobilier), extinderea lui și înlocuirea centralei termice cu una performantă.  

De asemenea, s-au achiziționat diverse aparate necesare desfășurării activității. Întrucât eforturile unei singure companii nu sunt suficiente pentru asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității de medicină de urgență în Luduș, se ia decizia înființării unei Asociații, care să devină un catalizator pentru comunitatea ludușeană. Așa a luat naștere Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș.

Viziune

Accesul la medicina de urgență trebuie să fie la îndemâna oricărui cetățean, nu doar celor
din marile orașe.

Misiune

Să adunăm comunitatea strâns
în jurul unor proiecte îndrăznețe,
care să ajute la sporirea calității vieții cetățenilor.

Valori

Comunitatea și spiritul civic (ÎMPREUNĂ) + acțiunea (FACEM) = anularea deficitelor (DIFERENȚA)

ÎMPREUNĂ FACEM DIFERENȚA

CINE SUNTEM

Echipa de coordonare

PLAN

Foaie de parcurs 

Debutul colaborării Compartimentului de Primiri Urgențe cu mediul privat

Sunt puse bazele unui parteneriat între compania  italiană SAMARCU din Luduș și Compartimentul de Primiri Urgențe din localitate.

Managementul firmei a decis sprijinirea activității secției de urgențe prin donarea unui monitor de funcții vitale.

În anii ce au urmat, această colaborare a contribuit semnificativ la îmbunătățirea constantă a condițiilor în care își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe din Luduș.

Colaborarea se intensifică

Necesitățile Compartimentului de Primiri Urgențe din Luduș au fost și sunt numeroase, iar posibilitățile unității de investire sunt limitate. Prin colaborarea cu mediul privat, s-a reușit renovarea spațiului în care Compartimentul își desfășoară activitatea, respectiv montarea de geamuri termopan, zugrăvit, amenajarea băilor cu faianță și gresie, dotarea unității cu aer condiționat, dozator de apă, achiziționare diverse piese de mobilier.
De asemenea, pentru a acoperi cât mai bine nevoile de funcționare și a eficientiza activitatea, s-a realizat extinderea spațiului lui și înlocuirea centralei termice cu una performantă, tot cu sprijin din partea companiilor din localitate.

De asemenea, s-au achiziționat diverse aparate necesare desfășurării activității.

Achizițiile continuă

În 2018, necesitățile Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” în general și ale Compartimentului de Primiri Urgențe în special erau multe, printre ele fiind achiziția unui nou aparat pentru realizarea electrocardiogramelor.

Ca de fiecare dată, compania Samarcu a întins o mână de ajutor și a asigurat fondurile necesare achiziției unui aparat nou, similar cu cel existent, pentru a optimiza costurile de întreținere.

Devenea tot mai evident că este nevoie de resurse financiare consistente și că mediul privat ludușean putea fi implicat într-un proiect mai amplu, de durată, care să ajute la îmbunătățirea permanentă a condițiilor de desfășurare a activității medicale în oraș.

Ia naștere Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș

Întrucât eforturile unei singure companii nu sunt suficiente pentru asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea activității de medicină de urgență în Luduș, se ia decizia înființării unei Asociații, care să devină un catalizator pentru comunitatea ludușeană.

Așa a luat naștere Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș.

Asociația a fost fondată în 2019 de către dr. Cristian Nicoară, Aorica Man, Vasile Emanuel Nistor și Cristian Claudiu Nagy.

Primul proiect finalizat: achiziția unui aparat pentru respirație asistată Zoll

Prima acțiune pe care Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș și-a propus-o a fost achiziționarea unui ventilator mobil ultraperformant, marca Zoll, model EMV+.

Versatilitatea, rezistența și ușurința în utilizare fac din ventilatorul portabil Zoll EMV+ o dotare mai mult decât necesară pentru orice unitate de primiri urgențe. 

Ventilatorul a fost predat către Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Rusu” din Luduș pe data de 12 martie 2020.

Detalii despre toate companiile și persoanele fizice implicate în această acțiune AICI.

Comunitatea ludușeana se implică în lupta împotriva pandemiei

”Împreună FACEM diferența” nu este doar un slogan, este crezul nostru! Împreună am reușit o nouă donație către Spitalul Orășenesc ”Dr. Valer Russu”, pentru a ajuta medicii, asistentele și personalul instituției în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș a coagulat din nou forța comunității, reușind să achiziționeze materiale de protecție – combinezoane, măști, mănuși – în valoare de aproximativ 40.000 de lei, livrate spitalului în 22 aprilie 2020.

Detalii despre acest al doilea proiect AICI.

Visul nostru: să construim un spital de urgență la Luduș!

Asociația pentru Urgențe Medicale Luduș este un proiect non-profit care își propune îmbunătățirea constantă a mediului în care se desfășoară medicina de urgență prin atragerea de fonduri private, prin implicarea populației și agenților economici.

Scopul major pe termen lung este facilitarea construirii unei noi unități de primire a urgențelor pentru orașul Luduș, dotată corespunzător astfel încât medicina de urgență din oraș și împrejurimi să fie asigurată standarde înalte.