Ideea de medicină de urgență este, pentru noi, una cuprinzătoare, căci ea nu se referă strict la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU). Într-o situație în care viața unui cetățean este pusă în pericol, pentru salvarea lui se pun în mișcare o mulțime de rotițe – serviciul 112 trimite o ambulanță pentru preluarea pacientului, aceștia încearcă stabilizarea lui pentru a-l putea transporta la CPU de unde, după eliminarea oricăror pericole pentru viața lui, este preluat de alte secții ale spitalului pentru finalizarea tratamentului.

În acest context, suprapus peste pandemia de coronavirus pe care o traversăm, nu puteam să nu răspundem pozitiv la apelul celor de la Substația Luduș a Serviciului Județean de Ambulanță Mureș, care ne-au cerut sprijinul punctual, identificând o nevoie acută pentru aparatură care ar fi ușurat mult viața ambulanțierilor, prin scurtarea timpului de dezinfectare a ambulanței între misiuni.

Așadar, de această dată, sprijinul ludușenilor, care au donat în continuare cu generozitate, se concretizează prin achiziția unui aparat nebulizator care igienizează rapid interiorul ambulanței, pregătind-o în cel mai scurt timp pentru preluarea următorului pacient. Totodată, pentru ca specialiștii de pe ambulanță să aibă cât mai rapid informații despre starea pacientului, am achiziționat și trei termometre performante pentru măsurarea temperaturii de la distanță, astfel încât toate cele trei echipaje să fie dotate corespunzător. Împreună cu zece litri de dezinfectant pentru aparatul nebulizator, donația către Substația Luduș însumează peste 6.000 de lei, bani pentru care mulțumim fiecărui ludușean în parte!

Ne dorim în continuare să canalizăm eforturile cetățenilor către rezolvarea punctuală a unor situații care să genereze o eficiență sporită pentru medicina de urgență în comunitatea noastră! Facem un apel la toți concetățenii noștri și la companiile din Luduș să continue să se implice în viața comunității, pentru că

ÎMPREUNĂ FACEM DIFERENȚA!